skip to Main Content

Theorieles

Voordat jij een Tussentijdse Toets of rijexamen mag afleggen is het verplicht om eerst te slagen voor het CBR theorie-examen. Dit examen duurt ongeveer 45 minuten en bestaat uit 65 vragen die zijn verdeeld in drie onderwerpen:

  • Gevaarherkenning met 25 vragen
  • Kennis en Regelgeving met 12 vragen
  • Verkeersinzicht met 28 vragen

Van de 25 vragen bij gevaarherkenning moet je minimaal 13 vragen goed hebben en voor Kennis en Regelgeving moet je minimaal 10 vragen goed hebben en Verkeersinzicht samen moet je minimaal 25 vragen goed hebben. Wanneer jij voor één van de drie onderdelen onvoldoende scoort dan ben je gezakt, je kunt het aantal fouten dus niet combineren om alsnog te slagen.

De moeilijkheidsgraad van het halen van het theorie-examen wordt vaak onderschat en zo ook het belang van het weten en beheersen van alle verkeersregels. Om jouzelf Verantwoord Veilig op de weg te begeven is een goede kennis van de geboden en verboden onontbeerlijk. Wanneer jij niet begrijpt of jij iets wel ofwel juist niet mag dan maak jij mogelijk de verkeerde beslissingen in het verkeer. Met de juiste theoretische kennis stel jij de wetgever, wegenbouwer en Rijkswaterstaat in staat om met jou te kunnen communiceren.

Dus het theorie-examen staat voor veel meer dan alleen slagen, de inhoud van de stof is niet alleen bedoeld voor die éne dag van het examen. Het is de bedoeling is dat jij er serieus mee bezig bent, de kennis daadwerkelijk bezit voor de lange termijn en dit ook tijdens jouw jarenlange zelfstandige rijtijd verantwoord kan toepassen.

Tarieven Theorie

Theorie examen CBR€ 45,-
i-Theorie zelfstudie€ 49,-
Klassikaal theorieles *€ 95,-
Theorieboek wegwijzer in het verkeer€ 25,-
Verkeerstheorie Personenauto€ 20,-

Meer informatie

Rijschool Mikado is er dan ook van overtuigd dat iedereen zo spoedig mogelijk nadat aan de rijlessen begonnen wordt (of misschien zelfs al daarvoor) het theorie-examen zou moeten afleggen. Hier profiteer jij dan ook optimaal van tijdens de praktijklessen, waarbij de theorie tijdens iedere les aan bod zal komen. Bij Rijschool Mikado bestaat de mogelijkheid om klassikale lessen te volgen waarbij de volledige theoriestof behandeld wordt. Het voordeel van een klassikale sessie is dat jij zeker weet dat alle belangrijke stof behandeld wordt en dat jij meteen extra toelichting krijgt. Ook krijgt iedereen volop de tijd om vragen te stellen.

* De klassikale lessen staan open voor iedereen dus jij hoeft niet bij Rijschool Mikado de praktijklessen te volgen om deel te kunnen nemen. Mocht jij interesse hebben stuur dan een berichtje naar info@rijschoolmikado.nl of whatsapp 0651665213. De voorwaarde is wel dat er voldoende animo is.

Indien jij de voorkeur geeft aan zelfstudie dan kan dit natuurlijk ook. In de prijslijst vind je ook de mogelijkheid tot het aanschaffen van theorieboeken of een i-Theorie pakket om online te kunnen leren en examens te oefenen.

Theorie-examens kan jijzelf aanvragen bij het CBR of jij kan Rijschool Mikado machtigen om dit namens jou in te plannen. Indien jij meer informatie wilt hierover neem dan even contact op.

Verantwoord veilig

Want fouten maken mag altijd want daar leert iedereen van.

Persoonlijke ontwikkeling

Jij hebt echt 1 op 1 les, zonder telefonische afleiding.

Zelfbewust

Ontwikkelen op het gebied van veiligheid, doorstroming & milieu.

Contactgegevens:

Noppenstraat 60
2136 AJ Zwaanshoek

06-51665213

info@rijschoolmikado.nl

Zakelijke gegevens:

KvK: 75133571
BTW nummer: NL002173644B43
Bank: NL72KNAB0259203076
BIC: KNABNL2H

Privacyverklaring
Algemene voorwaarden

Back To Top